Norsk Sjakkfestival

Dobbel norsk stormesterskalp

Tetbordene i 2. runde. Nærmest vinner Tiviakov over Welling, deretter Daniel Kovachev (til h.) over Gawain Jones, og ved siden av han ser vi Gudmund Stenersen.

De utippede nordmennene Daniel Kovachev, OSS (24) og Gudmund Stenersen, SOSS (44) slo hver sin sterke stormester med svart i 2. runde i Det åpne NM på Fagernes. Stenersen vant først et friskt parti med en imponerende tøff avslutning mot GM Azer Mirzoev fra Aserbajdsjan, og like etter dro Daniel Kovachev i land seieren over Gawain Jones fra England. Dermed fikk to av favorittene et skudd for baugen og nordmennene en særdeles lovende start på turneringen. Etter 2 runder har 11 spillere full pott i toppgruppen. Tirsdag spilles det dobbeltrunde.

Se resultatene etter 2 runder

 

One Response to “Dobbel norsk stormesterskalp”

  1. Rick says:

    Hvordan kunne GM spille så elendig i åpninga?